Undersøgelsen

Undersøgelsen for Tørre øjne

Hvordan undersøger vi det?

Tørre øjne har været et kendt fænomen i mange år, men alligevel har det tidligere været svært at måle på tårefilmens beskaffenhed og -saltindhold. Hos Øjensynlig har vi de nyeste måleapparater til at undersøge for tørre øjne.

Hos Øjensynlig skal man først udfylde et symptomskema, hvorfra vi vurderer den samlede værdi af de besvarede spørgsmål. Dette skema bruger vi til at følge udviklingen over tid og resultaterne af behandlingen.

Ved tørre øjne undersøgelsen vil vi med vores ”TearLab-test” starte med at måle saltindholdet (osmolariteten) i tårefilmen.

Derefter undersøger vi øjenomgivelserne – altså huden og øjenlågenes funktion, hvorefter vi vurderer øjets tåreproduktion, tårefilms kvalitet og -kvantitet ved forskellige undersøgelser

Vi benytter et specielt mikroskop med kamera. Med dette mikroskop har vi mulighed for at undersøge øjet, øjets omgivelser og øjets kirtler, der tilsammen er med til at producere tårefilmens ingredienser. Vi undersøger, om der er eventuelle skader på hornhinden, olielagets kvalitet og -kvantitet, samt inspicerer de meibomske kirtler og undersøger for, om de eventuelt kan være tilstoppede. Til disse undersøgelser tager vi infrarøde billeder, hvor vi kan vurdere kirtlernes beskaffenhed.

Desuden undersøges øjenlågsomgivelserne blandt andet for betændelsestilstand i øjenlågskanten omkring øjenvipperne (blefaritis) og hårsækmider ved øjenvipperne (demodex). Derudover får vi en samtale om kost, allergier, medicin og sygdomme, der også kan have stor indflydelse på tårefilmen.

Vores patienter bliver grundigt undersøgt og vurderet individuelt. En tørre øjne-analyse tager cirka 1,5 time.

Typisk foretages en opfølgning efter en måned, samt en ny måling af tårefilmen efter tre måneder. På den måde kan vi følge udviklingen af tårefilmen bedst muligt.

Book tid

Du kan booke tider på web-kalenderen til synsprøve, kontaktlinseudmåling og kontaktlinsekontrol, samt udlevering af briller.

 

Ved Tørre Øjne analyser bedes du kontakte os på telefon
5783 1005

Shopping Cart0

Kurv