OCT

OCT-Scanning

OCT – En scanning af nethinden

Hos Øjensynlig har vi købt en OCT-scanner –  en fantastisk øjenundersøgelses-maskine.

Med en OCT-scanning kan vi nu tilbyde en screening af nethinden. En dybde scanning, hvor tidlige stadier af grøn stær, forkalkning (AMD) og diabeteslidelser kan opdages. Lidelser som alle er meget vigtige at finde tidligt, så der kan sættes en behandling i gang.

Det har længe været et ønske, at kunne yde denne service, og det er nu blevet muligt – En OCT-scanner gør naturligvis ikke optikere til øjenlæger, men vi kan med denne scanning komme tættere på, at finde øjensygdomme hos vores kunder, og dermed forhåbentlig hjælpe med at sætte tidligere ind med forebyggelse og behandling.

Hidtil har nogle optikere haft et funduskamera. Hos Øjensynlig, tager vi nu, det fulde skridt ind i OCT teknologien. Forskellen er, at vi nu både kan tage et fundusbillede at nethinden, OG en scanning hvor vi går i dybden, og scanner nethinden og dermed få flere lag og dimensioner at arbejde med.

Når billedet/scanningen er taget i butikken, kan vi gøre flere ting. Vi kan selv kigge på det, og få rigtig meget ud af det, med den erfaring vi har og får – ved at kigge på rigtig mange billeder. Hvis vi bemærker bare det mindste som vi er i tvivl om, kan vi (med kundens accept) sende det direkte videre til øjenlægerne hos Eyecare Denmark, som derefter vurderer scanningen. Er der det mindste som tyder på sygdom, vil vores kunder blive henvist til øjenlæge. Eyecare Denmark kan faktisk lægge en henvisning ind på henvisningshotellet, og det letter den praktiserende øjenlæge betydeligt.

OCT-scanningen af øjets nethinde er en relativ ny teknologi, der bruges af enkelte optikere i Danmark og af stort set alle øjenlæger. En scanning er fuldstændig ufarlig og tager blot 10 sek. pr. øje.

Det er naturligvis også sådan, at vi gemmer OCT-scanningen, så vi har det som sammenlignings-billede til ”ud i fremtiden”.

Shopping Cart0

Kurv