Solbriller

Solbriller

Hvorfor solbriller?

Solbriller er ikke kun for at se smart ud. Solbriller skal først og fremmest beskytte dine øjne mod UV-stråler. UVA-stråler gør dig solbrun, men de medvirker også til at give dig rynker, mens UVB-stråler giver solskoldninger og øger risikoen for hudkræft og øjensygdomme som grå stær.  Solbriller hjælper med at mindske blænding og lysgener fra solen og reflekser fra vand, sne og våd vej. Samtidig beskytter solbriller også dine øjne for udtørring fra vind og vej og irritation fra sand, støv og pollen.

Hos Øjensynlig har vi mange forskellige typer solbriller i forskellige prisklasser, alle med UV-beskyttelse. Solbriller kan naturligvis også laves med din styrke i, så du kan se lige så godt som med dine briller.

Hvad skal du kikke efter?

En solbrille der klæder dig – vi skal nok hjælpe dig 🙂 

Skal du bruge den til noget specielt? Er du ivrig lystfisker, ror du kajak, kører du meget bil eller er du vild på en mountainbike? Det er vigtigt at finde en brille der kan leve op til din krav. 

Hvilken farve glas?

Det er meget individuelt hvilken farve glas man kan lide. Hvis viser dig gerne forskellen og det som er bedst for dig.

Grå glas har en kølig-neutral tone, der balancerer farvegengivelsen omkring dig. Det gør disse solbrilleglas velegnede til sport og bilkørsel.

Brune glas er ofte varmt tonede og behagelige at se med. Disse glas øger kontrasten til grønne farver og blokerer blålys. De brune glas anbefales ofte til golf.

Grønne glas har en kølig tone der nedtoner farvebalancen. 

Rosa glas giver et varmt skær og skærper kontraster under dårlige lysforhold.

Det vigtigste ved farven på glassene er, at du kan lide at se gennem dem. Nogle gange passer én farve glas bedre til et stel end en anden, men så finder vi en løsning.

Polaroid eller ej? Polaroid er et filter i glasset der minimerer reflektioner og genskin fra solen, f.eks. på våd vej eller fra vand.

Farveskiftende eller fotocrome glas, bliver automatisk mørkere når lyset bliver skarpere. Jo mere UV, des mørkere glas. Dette kan være en fordel ved løb eller cykling, hvor lysforholdene ændre sig under turen.

Se vores brille og solbrille mærker her.

Shopping Cart0

Kurv