Behandling

Behandlingsmuligheder

Din behandling er afhængig af hvor problemet ligger. Det er ret simple metoder, som kan afhjælpe eller lette tørre øjne. Ofte har vi set at mange har gået med problemet i al for lang tid, og det kræver derfor ofte noget tid at få vendt tilstanden, og opnå en sund eller forbedret tårefilm. 

Til behandling af tørre øjne bruges øjendråber, rensning af øjenlåg, specielle øjenmasker og kosttilskud. Det er i princippet ret simple metoder, som har meget stor effekt. 

Øjendråber er ikke bare øjendråber. Man kan købe mange forskellige øjendråber i håndkøb. Hos Øjensynlig forhandler vi kun øjendråber uden konserveringsmidler. Ulempen ved konserveringsmidler er, at man på sigt kan udvikle overfølsomhed overfor konserveringsmidlet. Vi anbefaler desuden forskellige slags øjendråber, alt efter hvilken problematik, man er ramt af. Andre gange anbefaler vi en gel i stedet for, eller som supplement til øjendråberne.

Tørre øjne er en ”ond cirkel”. En ustabil tårefilm fremprovokerer ofte forhøjet saltkoncentration (osmolaritet) i tårefilmen, og hvis ikke der dryppes med en lavsaltholdig øjendråbe kan det medføre celledød og inflammation. Det betyder i sidste ende en nedsat slimproduktion, og en endnu dårligere og ustabil tårefilm.

Drypning med øjendråber er derfor vigtig, i forhold til behandling af tørre øjne.

Øjenmasker eller øjenvarmepuder anbefaler vi ved MGD (Meibomian Gland Dysfunktion). I øjenlågskanterne findes der – både på øverste og nederste øjenlåg – cirka 25 kirtler der producerer olielaget i tårefilmen. Disse kirtler kan tilstoppes af forskellige årsager, og her anbefaler vi en varmepude som sørger for opløsning af olieklumpen i udgangen af kirtlerne. Herved aktiveres de meibomske kirtler, og olielaget regenereres. Efterfølgende anbefales rensning af området med renseservietter.

Rensende skum og renseservietter bruges ved blefaritis og demodex. Blefaritis er en betændelsestilstand i øjenlågskanten omkring øjenvipperne. I tilfælde af blefaritis vil øjenlågsrensning, både morgen og aften, være den første kur. Blefaritis vil være tilbagevendende, og man skal derfor rense grundigt – også fremover. Demodex er en hudmide, vi alle har omkring øjnene i øjenvippernes hårsække. Nogle er mere plaget end andre, og typisk vil generne udmønte sig i kløe og svie. Især mænd er plaget af både blefaritis og demodex, i modsætning til kvinder, der benytter makeup og dermed sørger for en rutinemæssig daglig afrensning.

I tilfælde af at vi finder demodex, anbefaler vi afrensning af øjenlåg og bryn med Tea Tree Oil produkter i en periode.

I shoppen finder du produkter, vi anbefaler i klinikken. 

Shopping Cart0

Kurv